MENÜ

Hidegensajtolt bioolaj előállitása olaj tartalmu  magvakból!

Kender bioolaj!

Tudta, hogy a vezető orvosok és tudósok a kendert a bolygó egyik legtáplálóbb ételének tartják? Az úgynevezett szuperélelmiszerek csoportjába tartoznak. Miért? Mert mindkettő élelmiszer és gyógyszer. A szuperélelmiszerek olyan termékek, amelyek többek között biztosítják a jó emésztést, erősítik és védik az agyat, támogatják az immunrendszert, védenek a gyulladás ellen és megelőzik a szív- és érrendszeri betegségeket.


 

Ezek a kender alapú termékek tulajdonságai.

Jelenleg a kender az első, mint a legértékesebb olajnövény. Ne féljen a kendertől, értékelje jótékony tulajdonságait!

• antiepileptikus - csökkenti a rohamok számát
• gyulladáscsökkentő - elnyomja gyulladásokat
• neuroprotektív - védi idegsejtek és a központi idegrendszert
• antipszichotikus - csillapítja a pszichózis tüneteit
• antidepresszáns - csillapítja a depressziós tüneteket
• fájdalomcsillapító - segít fájdalom enyhítésében
• antidiabetikus - segít csökkenteni a vércukor szintet
• antibakteriális - megakadályozza a baktériumok növekedését
• rákellenes - lelassítja és megakadályozza, hogy a rák kifejlődjön
• anti-ischaemiás - csökkenti a beszorulás kockázatát és az artériákat
• vazorelaxáns / görcsoldó - csökkenti izomfeszülést, és csökkenti a görcsöket
• pro-növekedési - elősegíti a csontnövekedést
• anti-stressz - megnyugtatja a testet, enyhíti a szorongást és a civilizáció negatív hatásainak hatásait.


 

A kenderolaj fő előnye az omega 3 és 6 telítetlen zsírsavak kiegyensúlyozott aránya, a fitoszterolok és a klorofill tartalma.


 

A benne lévő gamma-linolénsav - GLA (1–4%) biológiailag 100% -ban elérhető, és kölcsönhatásba lép a halolajban lévő EPA-val és DHA-val. A kenderolaj a legalkalmasabb növényi eredetű omega-3 kiegészítő forrás. Az olajban található anyagok, vitaminok és ásványi anyagok elősegítik az egészséges bőrt, koleszterin- és glükózszint fenntartását a vérben, harmonizálja a testi folyamatokat és így támogatja a természetes védekezést.


 

Fehérjék a kender olajban

A kendermagolaj, ahogy erről már írtunk is, tartalmazza az összes esszenciális zsírsavat, ami miatt éppen olyan teljes fehérjeforrás, mint a csirke, a hal vagy a marha. Három evőkanál kendermag segítségével már 10 gramm igen magas minőségű fehérjéhez jutottunk hozzá. A kendermag tehát egy egészséges fehérjeforrás, amit érdemes napi szinten fogyasztani.

Kender olaj és ásványi anyagok

A kendermagolaj értékes forrása számos fontos ásványi anyagnak is, beleértve a magnéziumot, a foszfort, a vasat és a cinket. Három evőkanál kendermag megfelel a napi ajánlott magnéziummennyiség 50 %-ának, a napi ajánlott foszfor mennyiség 25 %-ának, illetve a napi ajánlott vas 15 %-ának. A magnézium és a foszfor fontos a csontok egészségéhez, a vas segít az oxigénszállításban, míg a cink az immunrendszert támogatja.

Asztali nézet